Slechte slapers vinden lastiger een bed

Bed uitkiezen bij Het BED Amsterdam

posted Feb 13 2017

Slechte slapers vinden lastiger een bed

Een lekkende kraan, koude voeten, zweten als een…, last van het gezoem van een vlieg of een mug. Irriteer jij je ook groen en geel, wanneer je in bed ligt? Gelukkig heb je wel een bed waar je lekker op ligt, tenminste… dit denk je!

Slechte slapers hebben het namelijk bewezen lastiger om een goed bed te vinden, dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De organisatie deed onderzoek onder 3500 proefpersonen en ontdekte dat slechte slapers slechter kunnen inschatten, of een bed lekker ligt, dan goede slapers.
Bed uitkiezen bij Het BED Amsterdam

Als slechte slaper is het dus lastiger te ontdekken of een bed lekker ligt. Koude voeten onder de dekens, het matras is te hard of de kamer juist te warm. Het waarnemen van deze prikkels krijg je helaas wel goed door, terwijl de “ik-lig-zo-lekker” prikkel minder doorkomt.

Hierdoor is het dus lastiger om een bed uit te zoeken. Hoe kun je dan toch aan een goed bed komen?

  • 1. Ga naar een specialist.
    Deze zal je alleen maar op goede bedden laten liggen die bij je passen, hierdoor kom je dus nooit met een slecht bed thuis.

  • 2. Let op de dingen die je niet lekker vindt aan het bed.
    Aangezien je dus deze prikkels wel goed doorkrijgt, kun je er ook je voordeel mee doen! Let op alle dingen die je niet lekker vindt liggen en wanneer er dan geen irritaties te vinden zijn, dan heb je een match!

CONCLUSIE:
Slechte slapers kunnen dus lastiger een bed vinden dan bij ze past, omdat deze prikkels minder goed doorkomen. Irritatie prikkels daarentegen komen normaal door, waardoor het liggen op een bed als minder comfortabel wordt ervaren. Wil je dus toch een goed bed vinden, dan ga je naar een beddenspecialist en let je op alle irritaties die het bed heeft. Op deze manier komen zelfs slechte slapers met een goed bed thuis!

Tom Vink

Droomt een stuk beter dankzij een bed van Het BED Amsterdam. Klanttevredenheid & kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

Leave a Comment


Your email address will not be published. Required fields are marked *